Koekoek

Aanlegtest powered by Anemone

Vanwege de coronacrisis kon de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur dit jaar helaas geen doorgang vinden.
Aangezien veel hengsten van de K & L  jaarjang (geboren in 2015 en 2016) zich al lange tijd niet meer hadden laten zien was er toch een mogelijkheid gecreeërd om de hengsten te presenteren tijdens de KWPN Online Hengstenkeuring. Dit gebeurde door middel van een aanlegtest voor de dressuurhengsten powered by Anemone Horse Trucks. Tijdens deze aanlegtest werden de hengsten niet geplaatst en er werd geen klassement opgemaakt. Maar deze aanlegtest gaf veel informatie aan de fokkers over de progressie van de jonge hengsten!

De overtuigende Ferdeaux zoon Las vegas scoorde een 10 voor zijn draf!
De grote hengst Las Vegas (Ferdeaux uit Dalia Delin ster voorl. keur PROK van Wynton, fokker John Deenen uit Heijen) van Nico Witte uit Schijndel en Paardencentrum de Dalhoeve uit Ommeren viel op met zijn aansprekende draf, daarvoor kreeg de hengst een 10. “Het is een paard met veel gemak, veel schoudervrijheid en een bergopwaarts beeld”, is jury Joyce van Rooijen – Heuitink enthousiast. “Hij loopt heel makkelijk en lichtvoetig door de drafonderdelen. Hij beschikt tevens over een goede, zuivere en krachtige stap. De galop heeft heel veel kracht en afdruk, daarbij blijft hij mooi bergop gaan en schakelt hij erg makkelijk.” Las Vegas kwam onder Franka Loos uit op 89 punten, voor zijn galop en totaalindruk kreeg hij het cijfer 9. Ook aan de Don Romantic-zoon Lord Romantic (uit Veroniek elite pref sport-dr D-OC van Krack C) van fokker Adri van Erp uit Heesch werden 9’s uitgedeeld. Hij scoorde dit cijfer voor de draf en de harmonie.

Ook Kjento scoorde een 10 voor zijn draf!
Kjento (Negro uit Zoriana elite pref prest ibop-dr PROK van Jazz, fokker Ad van Os uit Sprang-Capelle) van Van Olst Horses uit Den Hout scoorde onder Charlotte Fry de hoogste punten. “Kjento draaft met een super achterbeen, hij is krachtig, lichtvoetig en heeft veel schakelvermogen”, aldus Joyce. “Het woord Grand Prix, dat straalt er vanaf. Daarom hebben we hem een 10 gegeven. In het begin was hij in de galop een klein beetje aan het zoeken, maar uiteindelijk was deze heel erg goed. Hij galoppeert met zo veel afdruk, kracht en met de schoft omhoog. Daardoor zijn we naar een 9,5 gegaan. Ook voor de totaalindruk krijgt hij een 9,5, je ziet in alle gangen dat hij aanleg heeft om te sluiten, maar hij blijft ook heel makkelijk schakelen in de verruimingen.” Met een 7,5 voor de stap en een 8,5 voor de harmonie, kwam Kjento uit op 90 punten. Nog twee hengsten scoorden het cijfer 9, GLOCK’s Taminiau (GLOCK’s Toto Jr uit Vitamin C. elite pref prest PROK van Sandro Hit, fokker Jan Holtland uit IJsselmuiden) van GLOCK HPC NL uit Oosterbeek kreeg dit cijfer voor zijn stap. Kyton (Ferguson uit Wilbria keur pref ibop-dr van Ferro, fokker Willem Goesten uit Berkel-Enschot) van Rom Vermunt Jr uit Geesteren en Harld en Jeannette Bruinier – van den Ham uit Spankeren kreeg onder Bart Veeze 9’s voor de stap en de harmonie, voor de galop scoorde hij zelfs een 9,5. Zijn punten totaal kwam op 89.

In het KWPN Magazine van deze maand is alles te lezen over de KWPN Online Hengstenkeuring.