Koekoek

Eerste hengstencompetitie in Kronenberg!

Op 25 oktober was de eerste Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2021/2022 in Kronenberg!

Drie Gelderse hengsten trapten af in Kronenberg. Mandienio WL (v.Glamourdale), Mexpression (v.Expression) en Markant BK (v.Wilson) gingen met elkaar de strijd aan. De Gelderse hengst Mexpression werd voorgesteld door Dennis Ausma en staat na de eerste competitie aan kop met 89 punten!

In de klasse Z/ZZ-L lieten wee hengsten hun kunnen zien. Kirsten Brouwer stelde de Dream Boy-zoon Jheronimus voor. Ze begon met een hele indrukwekkende draftour, wat de beste gang is van dit paard. Het eindtotaal kwam uit op 89 punten. Hans Peter Minderhoud en GLOCK’s Taminiau (v.GLOCK’s Toto Jr.) gaan aan de leiding met 92 punten. De galop vond de jury op dit moment de mooiste gang. Hij galoppeert opwaarts met veel kracht wat ook tot uiting komt in de wissels.” De hengst kreeg een 9,5 voor de galop, harmonie en algemene indruk. 

Het was de Pavo Cup-winnaar Las Vegas (v.Ferdeaux) die in de Anemone Horsetrucks Dressuur 2021/2022 liet zien van een uitzonderlijk niveau te zijn. Franka Loos bracht de voor een 10 dravende en galopperende hengst naar 97 punten.

Bij de vierjarigen was het Mclaren, voorgesteld door Dinja van Liere, die in alle opzichten zijn talent liet zien. De Morricone-zoon werd beloond met 95 punten en bleef daarmee voor op Mowgli V.O.D. (v.Desperado). Dinja van Liere stond tweemaal op het podium. Ze werd derde met met Mauro Turfhorst (v.Zonik).

Tweede hengstencompetitie

Op dinsdag 16 november vindt de tweede competitiewedstrijd voor de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie plaats in Ermelo. De voorlopige startlijst is inmiddels bekend. Vanaf 16.45 uur wordt er gestart met de drie Gelderse hengsten. Na een korte pauze komen de dressuurhengsten voor de klasse Z/ZZ-l vanaf 18.10 uur in de baan, gevolgd door de klasse M om 19.05 uur en vervolgens de klasse L om 20.45 uur. Pak de uitgelezen kans om de jonge hengsten aan het werk te zien en kom naar Ermelo! De entree en het parkeren is gratis. 

Derde hengstencomptetitie

Het bestuur van IICH Groningen heeft besloten dat de 59e editie van het evenement, dat vorig jaar vanwege corona een jaartje werd opgeschoven naar 2021/2022, wordt verzet naar 2022/2023. De huidige situatie rondom COVID-19 heeft tot dit besluit geleid. De Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur en de Blom Hengstencompetitie Springen die georganiseerd zouden worden in Zuidbroek zijn verplaatst naar Exloo. De hengstencompetities worden verreden op 4 januari 2022 zoals eerder bekend gemaakt.

Bron: KWPN

Foto: Eva van den Adel