Koekoek

Stefan in gesprek met KWPN: andere PK's dan hengsten!

In de online KWPN Hengstenkeuring is het studiogesprek meegenomen in het programma. Dagelijks gaat KWPN in gesprek over verschillende thema's met verschillende mensen en bedrijven!
Gisteren mocht Stefan namens Anemone samen met de twee andere official partners deelnemen om te praten over andere pk's dan hengsten.

Het online programma is gratis te volgen voor iedereen!

Lees hieronder het verslag van KWPN:
Voor het vierde studiogesprek van de dinsdag nam Ralph van Venrooij plaats op de stoel van Charlotte Dekker. Hij nodigde drie official partners van het KWPN uit voor een gesprek over andere pk’s dan hengsten. Kalfsbeek BMW en MINI, Anemone Horse Trucks en Verkeersschool Blom spraken met Ralph over hun pk’s en het partnerschap met KWPN.

Kalfsbeek BMW en MINI ondersteunt dit jaar de medewerkers van het KWPN met nieuwe auto’s, zodat ze veilig voor het KWPN op pad kunnen. De medewerkers nemen hun auto vol enthousiasme in ontvangst en Gijsbert Kalfsbeek vertelt meer over de samenwerking. “Ik ben apetrots dat KWPN nu BMW rijdt. De medewerkers maken veel kilometers, dan heb je een veilige auto nodig. Deze auto’s hebben natuurlijk een prachtige uitstraling, maar ook een fantastisch navigatiesysteem voor de meest achteraf gelegen plekken die bezocht worden. Ook onderweg bellen kan handsfree en veilig. We zijn bij Kalfsbeek paardenliefhebbers en we zijn van mening dat je moet zijn, waar je hart ligt. Vanuit de liefde voor paarden vinden we dit fantastisch om te doen en we hopen dit nog vele jaren te kunnen blijven doen.”

Mobiliteit gegarandeerd
Niet alleen de medewerkers, ook de paarden die op KWPN-centrum gestald zijn, reizen veilig. Anemone Horse Trucks is al jaren mobiliteitspartner en levert de paardenambulance. “Op het KWPN-centrum staan het gehele jaar kapitale hengsten en merries, voor de leden is het belangrijk dat die veilig vervoerd kunnen worden”, vertelt Stefan van Kooten. “We hebben daarom het plan bedacht om een multifunctionele en veilige paardenauto op het KWPN-centrum neer te zetten, daardoor is mobiliteit gegarandeerd. Wat ons met het KWPN verbindt, is dat we allemaal een passie voor paarden hebben. Dat zit in het DNA van ons bedrijf, maar dat hebben ook de leden. Voor extra verbondenheid met de leden bieden we hen extra korting aan op onze verhuur. Het KWPN streeft naar de beste kwaliteit paarden, wij streven naar de beste kwaliteit paardenvrachtwagens. Dat doen we nu al drie jaar samen en vorig jaar hebben we het contract verlengd, als het aan mij ligt gaan we hier nog lang mee door.”

Goede rijopleiding
Verkeersschool Blom leidt mensen op om veilig met hun auto, trailer of vrachtwagen op pad te gaan. “De hippische sector is voor ons heel belangrijk”, licht Reggy Heijens toe. “Er vinden ontzettend veel vervoersbewegingen plaats met paarden, voor zowel concours als handel.  De oprichter van het bedrijf, Rinus Blom, is een paardenman in hart en nieren en hij zag al snel een link met de paardensport. Als mensen op een goede en verantwoorde manier met hun paard op pad willen, dan hoort daar een goede rijopleiding bij. Daarnaast willen ze hun rijbewijs vaak snel halen. Daar hebben wij speciale opleidingen voor bedacht, zodat ze snel en goed opgeleid kunnen worden en verantwoord op pad kunnen. We willen ons graag verbinden aan het KWPN, het paardenstamboek met de hoogste kwaliteit.”

Bron: KWPN