Koekoek

Startlijsten Online KWPN Stallion Show 2021 online!

De zaterdag van de Online KWPN Hengstenkeuring 2021 is een dag die je niet wilt missen! Het middagprogramma van deze dag is gevuld met de aanlegtest voor dressuurhengsten, een unieke kans om de jonge hengsten in actie te zien. De aanlegtesten worden live uitgezonden en de startlijsten zijn bekend.

Vanwege de coronacrisis kon de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur dit jaar geen doorgang vinden. De hengsten die zijn geboren in 2015 en 2016 worden echter toch gepresenteerd op de KWPN Hengstenkeuring. Het middagprogramma van de zaterdag biedt plaats aan de aanlegtest voor dressuurhengsten powered by Anemone Horse Trucks.

Groot deelnemersveld
De dressuurhengsten komen tijdens de aanlegtest in groepjes van twee de baan in, twaalf 4,5-jarige hengsten maken hun opwachting. Een van hen is de Bordeaux-zoon Le Formidable, de kampioen van de KWPN Stallion Show 2019. Ook de spraakmakende Las Vegas staat op de startlijst, deze hengst sloot het najaarsonderzoek van 2019 af met 90 punten. In de middag komen de hengsten in de baan die geboren zijn in 2014. Op de startlijst vinden we de namen van de top drie van de Hengstencompetitie 2019/2020 Klasse L: GLOCK’s King Karim, Kjento en GLOCK’s Taminiau.

Individuele toelichting
De aanlegtest zal worden verreden volgens de Pavo Cup-formule en de hengsten zullen individueel worden toegelicht door de juryleden. De deelnemende hengsten worden beoordeeld door Grand Prix-amazone Joyce van Rooijen-Heuitink, regio-inspecteur Toine Hoefs en voormalig bondscoach Johan Rockx. De combinatie van de getalenteerde hengsten en deskundige jury belooft een interessante middag!

De volledige Online KWPN Hengstenkeuring 2021 is live te volgen via de homepage van KWPN.nl.

Bekijk hier de startlijsten.

Bron KWPN