Koekoek

Belastingheffing paardenwagens vanaf januari 2025

Vanaf januari 2025 betaal je voor B-rijbewijs paardenwagens dezelfde belastingheffing als voor personenauto's. Ondernemers moeten dan ook belasting (BPM) betalen wanneer zij een paardenwagen kopen. Hoeveel belasting er betaald moet worden is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de paardenwagen.

Reserveer daarom nu alvast jouw productieplek om je nieuwe paardenwagen voor januari 2025 geleverd te krijgen en bespaar zo meer dan €20.000,- BPM.

Voor vragen kun je contact met ons opnemen via sales@anemone.nl of 033-4701828.

Bron Belastingdienst.nl:

Belasting op bestelauto’s voor ondernemers
Het kabinet wil dat voor bestelauto’s dezelfde criteria voor belastingheffing gaan gelden als voor personenauto’s.

De vrijstelling voor een bestelauto voor de ondernemer (ondernemersvrijstelling) wordt vanaf 1 januari 2025 afgeschaft. De hoogte van de belasting wordt straks bepaald door de CO2-uitstoot. Voor de inschrijving van bestelauto’s is daarmee voortaan bpm verschuldigd afhankelijk van de CO2-uitstoot.

Stimuleren verkoop milieuvriendelijke bestelauto’s en meer belastingopbrengst
De maatregelen leiden tot meer belastingopbrengst. Verder wil het kabinet met de maatregelen de verkoop van emissievrije of zeer zuinige bestelauto’s stimuleren. De vrijstelling geldt wel voor emissievrije auto's. Het afschaffen van de ondernemersvrijstelling draagt ook bij aan de vereenvoudiging van de autobelastingen.