Partners

Partners & Events

Gedurende het gehele jaar zijn wij op verschillende in- en outdoor evenementen vertegenwoordigd. Dé uitgelezen kans om eens met ons en onze paardenvrachtwagens kennis te maken!

Wij richten ons met ons sponsorbeleid op het maatschappelijk belang. We sponsoren dan ook geen individuele ruiters. We behandelen al onze klanten hetzelfde, iedereen met een paard deelt dezelfde passie. De sponsoringen die we doen zijn verenigingen of evenementen, verspreid over het land en de verschillende disciplines. We sponsoren niet alleen evenementen in de dressuur-, spring- en eventingsport, maar ook in de draf- en rensport en bijvoorbeeld reining. Op die manier proberen we iets te doen voor alle ruiters en het betrokken publiek. 

We zijn trots om official partner te zijn van onderstaande evenementen en bedrijven!

KWPN | Royal Dutch Sport Horse

Anemone Horse Trucks en het KWPN hebben 18 augustus 2017 een driejarige ''Official Partner van het KWPN'' sponsorovereenkomst getekend. Inmiddels is dit contract op 15 augustus 2020 voor drie jaar verlengd. We zijn de sponsor van de KWPN hengstencompetitie voor de dressuurhengsten, die vanaf 2017 door het leven gaat als de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur. De editie van de KWPN Stallion Show 2022 is 2 februari t/m 5 februari en helaas wegens de corona-maatregelen uitsluitend online te volgen via kwpn.tv

Paardenambulance
Daarnaast leveren wij een 2-paardswagen die zijn dienst doet als paardenambulance op het KWPN-centrum. De paardenambulance is voorzien van een pro safety uitvoering, zodat de kwaliteitsvolle hengsten en merries op het centrum veilig vervoerd kunnen worden bij nood. De paardenwagen is het nieuwste model Renault Master STX met diverse extra opties. Op de 2-paardswagen zijn alle disciplines die het KWPN vertegenwoordigd te zien!

Waarom de keuze om het KWPN te ondersteunen?
Stefan vertelt: “Ons hart ligt bij de paarden, laat ik daar mee beginnen. Onze hele familie is altijd betrokken geweest bij de sport. Diverse familieleden rijden fanatiek. Mijn vader stapt regelmatig op het paard en ik probeer ook af en toe nog een bosrit te maken. Wij zijn ook altijd lid geweest van een vereniging. Als je lid bent van een vereniging moet je ook iets bijdragen. Zonder inzet van de leden heeft een vereniging geen bestaansrecht. Het KWPN is ook een vereniging waar wij graag aan bijdragen. Zo is mijn vader al jarenlang voorzitter van KWPN Regio Utrecht en ondersteunen we JongKWPN al sinds de oprichting. Paardensport is een breedtesport waar heel veel mensen plezier aan beleven. Die mensen zijn ook allemaal klant bij ons. Het maakt niet uit of je een hobbyfokker of lid van het Koninklijk Huis bent, voor ons is iedereen belangrijk. Die diversiteit zie je ook terug bij de leden het KWPN.”

“Toen we met elkaar in gesprek gingen om ‘Official Partner’ te worden, werden we daar gelijk enthousiast van en zagen we de toegevoegde waarde voor Anemone Horse Trucks. De keuze voor de hengstencompetitie was daarna niet zo moeilijk. Paardensport is dan wel voor iedereen, maar het mag ook best niveau hebben. In de hengstencompetitie lopen de beste jonge hengsten van ons stamboek. De Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie is al echt een begrip geworden. Dat is ook de reden dat we vorig jaar het partnerschap weer met drie jaar hebben verlengd.”

Meer informatie over de mogelijkheden bij het stamboek?
Kijk dan eens op de website van het KWPN!

KWPN

KNHS - Anemone Horse Trucks Cup

Anemone Horse Trucks is sinds 1 januari 2020 medesponsor van de KNHS - Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup. Per 1 januari 2022 zijn wij de volledige sponsor van KNHS - Anemone Horse Trucks Cup. Een competitie met als belangrijkste doel om de ontwikkeling van de Nederlandse Children (12 t/m 14 jaar), Ponyruiters (12 t/m 16 jaar), Junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar) dressuur te stimuleren.

Waarom de keuze om KNHS te ondersteunen?
Stefan van Kooten, directeur en eigenaar van Anemone Horse Trucks licht toe waarom deze competitie belangrijk voor zijn bedrijf is: “We dragen graag bij aan talentontwikkeling, de jeugd heeft immers de toekomst. In deze competitie kunnen jonge talentvolle ruiters op de grotere concoursen rijden en zich meten met de beste in hun leeftijdsklasse. Het is belangrijk dat jonge talenten een kans krijgen om zich te ontwikkelen en ervaring op doen op een hoger niveau. Na een fijne samenwerking met Greenpoint kregen we de mogelijkheid om volledige sponsor van de dressuurcompetitie te worden én de pony’s en Children toe te voegen. Daar hebben we niet lang over getwijfeld. Wij zijn trots om als sponsor ons steentje te kunnen bijdragen aan de jeugd.”

Competitiekalender 2022

Vrijdag 25 februari 2022 – Someren (het Keelven)
Zondag 20 maart 2022 – Benningbroek (RV. Noorderkoggenruiters)
Zaterdag 1 en 2 april 2022 – Wezep (RV. Heuvelruiters) - Afgelast!
Zondag 17 april 2022 – Aerdenhout (N.H.R.V.)
Vrijdag 13 mei – Wezep (RV. Heuvelruiters)
Zaterdag 24-26 mei 2022 – Lunteren
Zaterdag en Zondag 25-26 juni Exloo
Vrijdag 15-17 juli Bergschenhoek
Zondag 14 augustus – Lisserbroek
Zaterdag en zondag 3-4 september - Tolbert (RV. Annen)
Zaterdag en Zondag 17-18 september– FINALE Exloo

KNHS CUP

Jumping Amsterdam

In juli 2019 hebben wij samen met Stoeterij Sterrehof uit Nunspeet een 5-jarig sponsorcontract met Jumping Amsterdam getekend. Daarmee wordt ook de rubrieksponsoring van de Grote Prijs van Amsterdam voor deze periode voortgezet.

Door de corona-maatregelen is Jumping Amsterdam in 2021 en in 2022 helaas geannuleerd. Paardensportliefhebbers ontmoeten elkaar van donderdag 26 tot en met zondag 29 januari 2023 in de RAI Amsterdam voor het geweldige concours Jumping Amsterdam. Geniet van het allerhoogste dressuurniveau in de FEI World Cup™ Dressuur en sinds 2020 ook de Longines FEI Jumpping Worldcup™! De Wereldbekerwedstrijd dressuur kür op muziek blijft op zaterdagmiddag, de Grote Prijs voor de springruiters wordt op zaterdagavond verreden en de Wereldbeker springen sluit het evenement af op zondagmiddag. Uiteraard zijn er alle dagen spectaculaire shows en echte Amsterdamse afterparty’s. De donderdag is traditiegetrouw gereserveerd voor de basisspringsport en de nationale dressuurrubrieken.

Waarom de keuze om Jumping Amsterdam te ondersteunen?
''Het DNA van Jumping Amsterdam en Anemone Horse Trucks kent veel gelijkenissen'', vertelt Stefan van Kooten. ''We willen allebei optimale kwaliteit leveren en gaan voor 100% klanttevredenheid. Op die manier kan je aan een partnership voor vele jaren bouwen. We hebben vertrouwen in dit prachtige evenement waarbij de paardensport naar een niveau hoger wordt gebracht. We vinden het ook geweldig om de fijne samenwerking met Stoeterij Sterrehof voort te zetten en de Grote Prijs van Amsterdam de aankomende jaren te blijven sponsoren.''

Winnaars Grote Prijs
De winnaars van de Anemone Horse Trucks Grote Prijs van Amsterdam powered by Stoeterij Sterrehof van de afgelopen drie jaar zijn:
2018: Marc Houtzager met Sterrehofs Carlimero Stal Houtzager-Kayser
2019: Simon Delestre met Hermes Ryan
2020: Julien Epaillard met Toupie de la Roque

JUMPING AMSTERDAM

Outdoor Gelderland

Maar liefst 2 jaar op rij kon Outdoor Gelderland vanwege de Covid-19 niet doorgaan, maar alle seinen lijken op groen te staan om het evenement in 2022 door te laten gaan! Van woensdag 15 juni tot en met zondag 19 juni 2022 speelt de 16e editie zich af op de nieuwe locatie Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender.

Het evenement start op woensdag 15 juni waar Outdoor Gelderland talentvolle ruiters de mogelijkheid biedt om in een piste met internationale allure uit te maken wie de nieuwe toppers van de toekomst zijn. Gekwalificeerde jeugdruiters strijden in de springfinales tijdens de Europarcs Outdoor Gelderland Talentendag 2022. Vanzelfsprekend worden de finales om de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee voor landelijke ruiters en talentvolle paarden verreden, komen de parasporters van start en is er op zaterdagavond traditiegetrouw het Anemone Horse Trucks dressuurgala.

Maar Outdoor Gelderland is een evenement dat veel meer is dan alleen paardensport. De sfeervolle Culifair, de verscheidenheid aan verschillende zakelijke bijeenkomsten, het gevarieerde promodorp, de kinderattracties en het evenemententerrein trekken vele bezoekers. Outdoor Gelderland beschikt over uitstekende faciliteiten om uw bedrijf te presenteren en gasten te ontvangen.

Na vele succesvolle edities vindt het Anemone Horsetrucks dressuurgala plaats op zaterdagavond 18 juni. Het inhoudelijke programma volgt natuurlijk op deze pagina zodra het definitief is vastgesteld. Een tipje van de sluier...

THE FUTURE MEETS GRAND PRIX

Aanvang   : 19.00 uur
Einde        : 22.00 uur /22.15 uur

Na vele succesvolle edities vindt het Anemone Horsetrucks dressuurgala plaats op zaterdagavond. Het inhoudelijke programma volgt natuurlijk op deze pagina zodra het definitief is vastgesteld. Een tipje van de sluier...

THE FUTURE MEETS GRAND PRIX

Aanvang   : 19.00 uur
Einde        : 22.00 uur /22.15 uur

Outdoor Gelderland

Nationale Veulenveiling Prinsjesdag

Veulenveiling Prinsjesdag is al 25 jaar een elite-veiling waar het beste veulenmateriaal van de Europese warmbloedfokkerij wordt aangeboden. Tien jaar geleden heeft de organisatie een heel bewuste keuze gemaakt voor prestatie: het selectiebeleid is uitsluitend gericht op het selecteren van spring- en dressuurveulens uit de beste bloedlijnen van Europa. Met het motto de Kracht van Prestatie zijn topgenen uit bewezen moederlijnen een voorwaarde.

Anemone Horse Trucks is al een aantal jaren trouwe sponsor van dit evenement. In 2015 is Anemone Horse Trucks officieel partner geworden van Nationale Veulenveiling Prinsjesdag. Tijdens de veulenveiling zijn wij te vinden met een mooie stand met onze paardenwagens. De veiling is op 20 september 2022 op het Hippisch Centrum in Ermelo.

Waarom de keuze om Veulenveiling Prinsjesdag te ondersteunen?
Sinds de veiling van Middenbeemster naar Ermelo verhuisde, is Anemone Horse Trucks ieder jaar vertegenwoordigd met vrachtwagens, een stand en delegatie. “In de beginjaren werden we bij de veiling betrokken om voor extra aankleding te zorgen, en later is dit verder uitgebouwd. Het begon met het neerzetten van enkele auto’s en planten, en inmiddels is het vaste prik dat we op alle fronten vertegenwoordigt zijn op Veulenveiling Prinsjesdag. We willen bijdragen aan het ‘wauw-gevoel’ wat je de mensen wilt meegeven op de veiling, en als eerste partner zijn we bij deze veiling betrokken.” Het is een samenwerking die verloopt als twee handen op één buik. “Veulenveiling Prinsjesdag en Anemone Horse Trucks hebben veel overeenkomsten, en alles wordt gedaan vanuit passie en het streven naar het hoogst haalbare. Daar onderscheidt de veiling zich in mijn ogen ook echt in. Er worden geen concessies gedaan, er wordt echt op prestatie geselecteerd en de organisatie doet er alles aan om elke klant tevreden te stellen. Dat is een ijzersterke formule, die beloond wordt met geweldige veilingresultaten. Aan zo’n veiling verbinden wij als partner graag onze naam, en staat de datum al weer rood omcirkeld bij ons in de agenda. Want behalve een hoogstaande veiling, is het daar ook nog eens hartstikke gezellig”, lacht Bert Van Kooten.

VEULENVEIING PRINSJESDAG

Stephex Horsetrucks

Sinds jaren zijn wij in Nederland exclusief dealer van Stephex Horsetrucks. Stephex levert prachtige paardenvrachtwagens in veel verschillende modellen en op verschillende vrachtwagenchassis. Ook zijn er diverse extra opties mogelijk. Door de korte lijnen met Stephex zijn alle wensen van de klant mogelijk en hebben we overal een oplossing voor. De paardenwagens worden gebouwd voor C rijbewijs en voor B rijbewijs. 

De Stephex modellen zijn:

  • Ketterer paardenvrachtwagens
  • STX paardenvrachtwagens
  • AKX paardenvrachtwagens
Stephex Horsetrucks

MTM – Manche Techni Metal 

Sinds jaren zijn wij in Nederland exclusief dealer van MTM horsetrucks. MTM levert de prachtige, zeer sterke Renault Master Filovan paardenauto en de bijpassende Inovan trailer. U heeft keuze uit een Classic Interieur model of een Pro safety Interieur model. De 2-paards auto is geheel naar wens in te richten. Verder zijn er diverse extra opties mogelijk om de auto geheel naar uw wensen te produceren.

U kunt in de  ijzersterke trailer 1 of 2 paarden vervoeren. Het interieur is hetzelfde als de Renault Master Filovan met Pro Safety inrichting. Door de Pro Safety inrichting is contact tussen beide paarden niet mogelijk. Verder kan, dankzij een schuifbaar tussenschot, de trailer op verschillende manieren worden ingedeeld. Hierdoor kunnen jonge paarden, hengsten en merries met veulens optimaal vervoerd worden. 

MTM